Alexandra Sugar Mill, Mackay, QLD

  rum z Austrálie od 778 Kč

Historie

Thomas Henry Fitzgerald založil velkou plantáž v údolní nivě na jižním břehu řeky Pioneer a pojmenoval ji Alexandra. Na malém pozemku v místě dnešní v River Street v Mackay pěstoval Fitzgerald v roce 1865 cukrovou třtinu. Později pěstoval další třtinu u Alexandry.

John Ewen Davidson po pokusech s vlastní planáží Bellenden Plains koupil dne 8. února 1867 poloviční podíl v plantáži Alexandra.

Umístění cukrovaru bylo zvoleno 26. července 1867 a koncem roku byl cukrovar připraven na stěhování strojního zařízení. První stroje dorazily lodí 20. března 1868 a mlýn zahájil práci 15.září 1868 jako druhý v okrese.

Lihovar měl 1200galonový měděný destilační kotel pracující na Dunderově principu Dunder, dubové sudy 2000 a 3500 galonů a osmi fermentační kádě každá o obsahu 1000 galonů.

Za sezónu 1869 plantáž vyrobila 255 tun cukru a 7000 galonů rumu.

Společnost Melbourne Mackay, jejímž byl Davidson ředitelem, převzala později celou plantáž. V září 1884 cukrovar s lihovarem Alexandra Mill ukončil činnost a jeho práci převzal nově vybudovaný moderní Palms Mill.



Galerie obrázků

Ilustrace
70. léta 19. stol.
Ilustrace
1912
Tento web používá cookies k zajištění co nejlepšího zážitku na našem webu. Zásady cookies