Likérka Vysoké Mýto
Rumové etikety
Historie
V osmdesátých letech 19. století začíná v prostorách současné Likérky Vysoké Mýto s.r.o. výroba likérů. Již tenkrát, před sto dvaceti lety, se nic "nepálilo" a vše se vyrábělo studenou cestou. Velikou prosperitu zajistila výroba speciálního borůvkového vína, na jehož výrobu svážely koňské potahy velká množství zrajících plodů z Novohradska a Prosečska a ta zde se zpracovávala ve vynikající nápoje. Po roce 1989 se začalo uvažovat o znovuzavedení výroby. Po několika pokusech a úpravách se zrodil bylinný nápoj vyráběný opět studenou cestou (macerací), nikoliv z esencí a tresti. Byliny, které se na výrobu používají, jsou pěstovány v ekologických oblastech pro lékárenské účely. Podstatou výroby je dlouhodobá macerace bylin a zrání v chladu a temnu. Při procesu se nepoužívají žádné chemické ani tepelné stabilizátory.
Zde jsou plné texty z etiket
cz1252: Tuzemský černý; Vyrábí Likérka Vysoké Mýto, s.r.o., Česká Republika; PN 0196; 0.5 L; vol. 40% alc