Darboussier / Societe Industrielle de Sucrerie (S.I.S.)
Rumové etikety
Historie
Založeno roku 1869.
Ve staré rezidenci ředitelů cukrovaru Darboussier v Pointe-a-Pitre je nyní muzeum Saint-John Perse.
Společnost Darboussier byla založena v roce 1869 jako cukrovar. Po cukerné krizi v roce 1902 se prohloubily sociální konflikty a Darboussier byl na prodej. Koupila jej skupina s metropolitním kapitálem za přispění rodiny Aubert-Raoul Duval. V roce 1907 byla založena nová společnost s kapitálem 9 milionů franků. Společnost sídlila v nové budově v Pointe-a-Pitre na rohu Achille-René-Boisneuf a Nozieres (v současné době je tam muzeum Saint-John Perse.)
Zde jsou plné texty z etiket
gp22: Pap Rhum Vieux; mis en bouteilles a Darboussier; Degres 50° G.L.; Pointe-a-Pitre, Gadeloupe; Societe Industrielle de Sucrerie
gp23: Pap Rhum Jeune; mis en bouteilles a Darboussier; Degres 55° G.L.; Pointe-a-Pitre, Gadeloupe; Societe Industrielle de Sucrerie
gp21: Pap Rhum Vieux; mis en bouteilles a Darboussier; 70 cl; 50% vol; Pointe-a-Pitre, Gadeloupe; Societe Industrielle de Sucrerie
gp301: Pap Rhum Vieux; mis en bouteilles a Darboussier; 70 cl; 50% vol; Pointe-a-Pitre, Gadeloupe; Societe Industrielle de Sucrerie
gp20: Pap Rhum Vieux; mis en bouteilles a Darboussier; 70 cl; 50% vol; Pointe-a-Pitre, Gadeloupe; Societe Industrielle de Sucrerie