Belleisle, Westmoreland

Jamajka

  jamajský rum od 55 Kč

Historie

Informace, které získalo The Centre for the Study of the Legacies of British Slave-ownership na University College London:

Rum byl na panství 'Belle Isle, Westmoreland' destilován nejméně mezi léty 1757 a 1803.


V příručce z let 1889–1890 jsou Belleisle a Frome uvedeny jako majetek dědiců Williama Vickerse. Advokáti byli HA Vickers a EJ Sadler. Belleisle se skládal z 340 akrů cukrové třtiny a 2 382 akrů v pastvin, lesů a pustin. Třtinový mlýn byl poháněn párou a vodním kolem a cukr byl vyráběn metodou vakuové pánve. V roce 1890 bylo v panství vyrobeno 320 tun cukru a 424 puncheons rumu. Frome byl ten menší ze statků, měl 200 akry třtiny a 605 akrů ostatních polností. V roce 1890 sklidil 204 tun třtiny a 166 puncheons rumu. V roce 1936 byly Frome, Fontabelle a Belleisle vedeny společně. Patřili Jamesu Charleymu (který vlastnil také Masemure). Bylo tam 1 165 akrů třtiny a 2 238 akrů ostatních polností. Mlýn byl poháněn parou a cukr byl produkován čtyřnásobným efektem a vakuovou pánví. V roce 1934 vyrobili 3 000 tun třtiny a 11 500 galonů rumu. Frome byl na cestě stát se velkým konglomerátem.

[Zdroj: Jamaican Family Search, cit. 2019]

Handbook of Jamaica 1905:

Obhospodařované cukrové plantáže na Jamajce 1903-1904

Název statkuBelleisle
MajitelBelleisle Estates Co.Ltd
Zmocněnec majiteleW.A.S. Vickers
Akry třtiny450
Akry ostatní2,389
Typ mlýnaSteam
TechnologieVacuum Pan
Hogsheady* cukru679
Puncheony* rumu436
* 1 hoghead = 238 l, 1 puncheon = 318 l
[Zdroj: Jamaican Family Search, cit. 2019]


Tento web používá cookies k zajištění co nejlepšího zážitku na našem webu. Zásady cookies