Frome, Westmoreland
Historie
Informace, které získalo The Centre for the Study of the Legacies of British Slave-ownership na University College London:
Rum byl na panství 'Frome, Westmoreland' destilován nejméně mezi léty 
V příručce z let 1889–1890 jsou Belleisle a Frome uvedeny jako majetek dědiců Williama Vickerse. Advokáti byli HA Vickers a EJ Sadler. Belleisle se skládal z 340 akrů cukrové třtiny a 2 382 akrů v pastvin, lesů a pustin. Třtinový mlýn byl poháněn párou a vodním kolem a cukr byl vyráběn metodou vakuové pánve. V roce 1890 bylo v panství vyrobeno 320 tun cukru a 424 puncheons rumu. Frome byl ten menší ze statků, měl 200 akry třtiny a 605 akrů ostatních polností. V roce 1890 sklidil 204 tun třtiny a 166 puncheons rumu. V roce 1936 byly Frome, Fontabelle a Belleisle vedeny společně. Patřili Jamesu Charleymu (který vlastnil také Masemure). Bylo tam 1 165 akrů třtiny a 2 238 akrů ostatních polností. Mlýn byl poháněn parou a cukr byl produkován čtyřnásobným efektem a vakuovou pánví. V roce 1934 vyrobili 3 000 tun třtiny a 11 500 galonů rumu. Frome byl na cestě stát se velkým konglomerátem.
Handbook of Jamaica 1905:
Obhospodařované cukrové plantáže na Jamajce 1903-1904
| Název statku | Frome | 
| Majitel | Belleisle Estates Co.Ltd | 
| Zmocněnec majitele | W.A.S. Vickers | 
| Akry třtiny | 250 | 
| Akry ostatní | 807 | 
| Typ mlýna | Stm & Wtr | 
| Technologie | Centrifugal | 
| Hogsheady* cukru | - | 
| Puncheony* rumu | - | 
 
