Destileria Caray, Juncos
Rumové etikety
Odkazy: |
Facebook |
Historie
V roce 1915 španělský emigrant Don Lope Hormazabal Tejera postavil rumový lihovar v blízkosti třtinových polí v úrodném údolí pod vrcholem El Yunque, poblíž slavného portorického deštného pralesa. Don Lope odebíral melasu z cukrovaru v Juncos a vyráběl z ní rum pod značkou Caray.
Značce se dařilo před a po prohibici až do roku 1942, kdy v důsledku 2. světové války byla melasa potřeba k jiným účelům a lihovar musel zastavit činnost.
Dnes již třetí generace pod vedením Luise Mantero Hormazabala úspěšně obnovila výrobu tohoto kvalitního rumu. V lihovaru je původní cihlový komín a původní destilační kotle stále produkují dva typy rumu: Reserva del Artesano, zlatý rum, a Platinum, extra lehký a suchý rum.
Zde jsou plné texty z etiket
pr_76: Rum Caray Platinium; Puerto Rican Rum; Est. 1915
pr_75: Rum Caray Reserva del Artesano; Puerto Rican Rum; Est. 1915