» Rumové regiony » Ekvádor

Ekvádor

Následuje seznam firem, jejichž rumové etikety mám ve své sbírce. Etikety jsou z láhví ve kterých byl rum (rhum, ron), cachaça, arak (arack) aguardente či aguardiente de cana.

Embotelladora Azuaya S.A. (17)
Desarrollo Agropecuario C.A. (D.A.C.A) (8)
DILSA Cía. Ltda (2)
ILA - Industrias Licoreras Asociadas S.A. (1)
Industria Licorera Iberoamericana ILSA (12)
Licoresa S.A. (3)
Other (1)
Destileria Zhumir (5)
 

  rum z Ekvádoru od 919 Kč

Ecuadorian National Standards Institute (I.N.E.N) definuje ve vyhlášce Standard 363 (1992-07):

(a) Rum (Ron):
Tento produkt se získává výhradně ze surovin pocházejících z cukrové třtiny, které byly fermentované a destilované a lihovina následně zrála po dobu alespoň jednoho roku v dubových sudech o objemu nejvýše 700 litrů, takovým způsobem, že konečný produkt má vůni a chuť charakteristickou pro rum.

(b) Zralý rum (Ron anejo):
Rum, který zrál nejméně 3 roky.

(c) Extra zralý rum (Ron extra anejo):
Rum, který zrál nejméně 5 let.

(d) Průměrné stáří:
Při míchání rumů různého stáří se průměrné stáří vypočítá z objemů a obsahu alkoholu v každé ze složek směsi.

(e) Přídavek neutrálního alkoholu:
Rektifikovaný třtinový alkohol může být do rumu přidán za předpokladu, že vypočtené průměrné stáří této směsí není menší než 6 měsíců, 2 roky u zralého rumu a 4 roky u extra zralého rumu.

(f) Není dovoleno přidávat umělá sladidla, barviva (jiných než z cukrové třtiny vyrobeného karamelu), přírodní nebo umělé esence, které by upravovali organoleptické vlastnosti, ani umělé přípravky.

(g) Voda použitá k ředění rumu by měla být pitná a v souladu s normou Ekvádoru 1108. Voda může být destilovaná, deionizovaná nebo demineralizovaná.





TOPlist
Od roku 1997
•  Home •  Novinky •  Odkazy •  Mapa webu •  Slovníček •  Kontakt •  Poslední úpravy: 24.10.2004