Ekvádor

Následuje seznam firem, jejichž rumové etikety mám ve své sbírce. Etikety jsou z láhví ve kterých byl rum (rhum, ron), cachaça, arak (arack) aguardente či aguardiente de cana.
Embotelladora Azuaya S.A. (23)
Desarrollo Agropecuario C.A. (D.A.C.A) (9)
DILSA Cía. Ltda (2)
ILA - Industrias Licoreras Asociadas S.A. (1)
Industria Licorera Iberoamericana ILSA (17)
Licoresa S.A. (3)
Other (1)
Destileria Zhumir (7)

Ecuadorian National Standards Institute (I.N.E.N) definuje ve vyhlášce Standard 363 (1992-07):

(a) Rum (Ron):
Tento produkt se získává výhradně ze surovin pocházejících z cukrové třtiny, které byly fermentované a destilované a lihovina následně zrála po dobu alespoň jednoho roku v dubových sudech o objemu nejvýše 700 litrů, takovým způsobem, že konečný produkt má vůni a chuť charakteristickou pro rum.

(b) Zralý rum (Ron anejo):
Rum, který zrál nejméně 3 roky.

(c) Extra zralý rum (Ron extra anejo):
Rum, který zrál nejméně 5 let.

(d) Průměrné stáří:
Při míchání rumů různého stáří se průměrné stáří vypočítá z objemů a obsahu alkoholu v každé ze složek směsi.

(e) Přídavek neutrálního alkoholu:
Rektifikovaný třtinový alkohol může být do rumu přidán za předpokladu, že vypočtené průměrné stáří této směsí není menší než 6 měsíců, 2 roky u zralého rumu a 4 roky u extra zralého rumu.

(f) Není dovoleno přidávat umělá sladidla, barviva (jiných než z cukrové třtiny vyrobeného karamelu), přírodní nebo umělé esence, které by upravovali organoleptické vlastnosti, ani umělé přípravky.

(g) Voda použitá k ředění rumu by měla být pitná a v souladu s normou Ekvádoru 1108. Voda může být destilovaná, deionizovaná nebo demineralizovaná.


Tento web používá cookies k zajištění co nejlepšího zážitku na našem webu. Zásady cookies