Mexiko
Následuje seznam firem, jejichž rumové etikety mám ve své sbírce. Etikety jsou z láhví ve kterých byl rum (rhum, ron), cachaça, arak (arack) aguardente či aguardiente de cana.
Mexická norma Standard NOM-V-2-1983 definuje rum takto
1. Příprava: Rum se získává destilací zkvašené zápary připravené výhradně z cukrové třtiny. Destilát múže být rektifikován a měl by podstoupit proces zrání v dubových nádobách.
2. Zrání: Za rum nemůže být považován žádný destilát, pokud nezrál alespoň 8 měsíců.
3. Stařený rum ("Añejo" nebo "añejado"): Takto může být označen pouze rum, který zrál nejméně po dobu 2 let.
4. Obsah alkoholu v % obj. alkoholu: od 38% do 55%.
[Zdroj: The Distillery and Fuel-Ethanol Network (příslušná stránka), cit. 2003]