Mexiko

Následuje seznam firem, jejichž rumové etikety mám ve své sbírce. Etikety jsou z láhví ve kterých byl rum (rhum, ron), cachaça, arak (arack) aguardente či aguardiente de cana.
Luis Achurra y Sucesores (4)
Marcas Acreditadus, México D.F. (1)
Industrial Licorero Azteca, Tampico (1)
Habanero Berreteaga (3)
Camino Real, Mazamitla (Jalisco) (1)
Bodegas Capellania / Compania Destiladora, S.A. de C.V. (1)
Jose Luis Carrera, Oaxaca (1)
Ron Castillo, México D.F. (3)
Cervecería Mexicana (1)
Tequilera Corralejo, Pénjamo (6)
Ron Cortéz, S.A. (1)
Casa Cuervo (1)
DeadHead, Veracruz (2)
Cia. Destiladora, Mexico D.F. (2)
Destilby (1)
Industrias Vinicolas Pedro Domecq (1)
Destiladora Fortes Hermanos S.A. de C.V. (3)
Destilería la Galarza / Bacardi y Cia. (21)
Destileria Huasteca Potosí (2)
Kahlua Company (1)
A. Laluque y Cia, S.R.L. (1)
Maria de Lourdes Calleja Pelaez, Veracruz (1)
Casa Madero (3)
La Madrilena (3)
Other (1)
Patrón Spirits, Atotonilco El Alto, Jalisco (1)
Licorera Don Perfil, S.A. (7)
Pixan (2)
Destilleria Porfidio, Puero Vallarta (5)
Productos Internacionales, S.A., Mexico D.F. (2)
Rio de Plata Distillery, Jalisco (2)
Casa Rockefeller S.A. de C.V. (1)
Antonio Ruiz e Hijos (2)
Sanchez y Sedeño, Puebla (1)
Destiladora el Tarasco, S.A. de C.V. (1)
Licores Veracruz, S.A. (27)
Hacienda Vista Alegre / Grupo Agroindustrial y Alcoholero (11)

Mexická norma Standard NOM-V-2-1983 definuje rum takto

1. Příprava: Rum se získává destilací zkvašené zápary připravené výhradně z cukrové třtiny. Destilát múže být rektifikován a měl by podstoupit proces zrání v dubových nádobách.

2. Zrání: Za rum nemůže být považován žádný destilát, pokud nezrál alespoň 8 měsíců.

3. Stařený rum ("Añejo" nebo "añejado"): Takto může být označen pouze rum, který zrál nejméně po dobu 2 let.

4. Obsah alkoholu v % obj. alkoholu: od 38% do 55%.


Tento web používá cookies k zajištění co nejlepšího zážitku na našem webu. Zásady cookies